PADMA YOGASKOLE

Padma er en oase midt i Roskilde by, hvor du i et åbent, afslappet og roligt miljø, kan komme og lave yoga, meditere, koble af og fordybe dig.
Der er yogakurser det meste af året, både ugentlige kurser, workshops, weekendkurser, intensive ugekurser og specielle enkelt events.

Padma ligger i en ældre gul murstensvilla, lige ved Ro’s Torv. Skolen ligger i stueetagen, resten af huset bor vi selv i og fungerer som vores lille kutir og base, hvor vi selv kan fordybe os i yoga.

Yogaskolen er indrettet med et dejligt stort og lyst yogarum, med bløde former og trægulv. I rummet er der plads til 14 mennesker, der findes futonmadrasser, tæpper og alt hvad du har brug for at kunne fordybe dig i yoga.
Desuden er der to toiletter og en garderobe, hvor du kan klæde om, hænge dit tøj, lægge dine ting og slappe af før og efter undervisningen. I kælderen er der et lille Dattatreya tempel, hvor vi laver arati, puja og afholder særlige arrangementer.

Skolen er let at finde på en sidegade til Københavnsvej og der er gode parkeringsmuligheder for både cykler og biler. Det tager bare 10 – 15 minutter at gå fra togstationen eller gågaden til Padma og foran Ro’s Torv holder der busser, som kører til og fra stationen, Trekroner, Jyllinge og Hedehusene.

Det er primært os selv, der underviser på de forskellige yogakurser, men af og til inviterer vi også enkelte gæstelærere på besøg. Yogaholdene er bevidst små, da det er mest tilfredsstillinde for os, som lærer, og dig, som elev, at give og få en mere personlig vejledning og tættere kontakt.
Yogananda startede skolen i 2005, efter at have undervist på og været med til at drive Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i København igennem en længere årrække og vi har sammen, siden starten af 2007 tilbudt yogaundervisning i Roskilde og omegn.
Allerede fra starten oplevede vi en stor interesse for den måde som vi fortolker yoga og underviser i yoga og vi har gennem årene mødt og lært en masse dejlige mennesker at kende gennem undervisningen.

Yogaskolen har gået fra blot at være dagdrømmeri, til et blomstrende smukt og levende sted, hvor der ugentligt kommer små 100 mennesker igennem huset og laver yoga.
Det ville aldrig have sket uden hjælp fra især Ram Puri og Robert Nilsson, samt flere venner, familie, bank, yogi’er, yogini’er, baba’er og ikke mindst elever. Tak!

"Så snart man træder ind af døren, begynder roen i det hyggelige yoga-hjem at brede sig til os andre.
Man føler straks det altomfattende omsorg, som er det helt karakteristiske for stedet: lys tændes og slukkes, gardiner trækkes op og ned, der luftes ud i løbet af timen, måtterne er lækre futon-madrasser, der er rent og lækkert over det hele. Stearinlysene er tændt.
Alle kan være med på sin egen måde: det dårlige knæ får en ekstra pude; er der en øvelse, der er for heftig, så er der altid et alternativ, som er ligeså givende. Holdningen er, at det ikke er målet, men vejen til målet, der er afgørende. Vi er ikke flere på holdene, end der er tid til. Nu er jeg kommet her i 4 år, og der er en masse, som jeg ikke kan, men der er endnu mere, som jeg er blevet bedre til: balance, koncentration, styrke og smidighed.
Og (mærkeligst): jeg nyder at tilbringe godt 2 timer helt i ro med lukkede øjne det meste af tiden, 2 timer i mit helt eget rum. Det er en stor luksus!"

HANNE

"Jeg får en masse stress i kroppen pga. kroniske smerter fra en trafikulykke. Jeg er begyndt til yoga hos Padma i efteråret for blandt andet at lære at trække vejret dybt og dermed få skabt ro i min krop.
Skolen ligger tæt på min bopæl og da der er rigtig gode parkerings muligheder er det overskueligt for mig. Derudover har de en masse luksus yoga madrasser som gør jeg ligger behageligt. Ved de øvelser som jeg ikke kan udføre pga. mine skader får jeg altid vist alternative øvelser.
Jeg er til yoga en gang om ugen og glæder mig altid rigtig meget da jeg får god energi af det."

JANNIE